Datum

3 februari 2024 18:00

Accommodatie

Bekaert Stadium Zwevegem

Het werd een pijnlijke nederlaag voor Club Roeselare op het veld van leider Zwevegem Sport.

Aan inzet en gedrevenheid ontbrak het zeker niet bij beide ploegen.
In de eerste helft was Club nog enigszins de evenknie maar bij de eerste serieuze kans van Zwevegem was het meteen prijs. Gilles Garrevoet pegelde van buiten de 16m de bal loeihard voorbij iedereen, ook doelman Arne Sabbe was kansloos. (1 – 0 in de 15’).
Club had enkel kleine kansjes maar de thuisdoelman had nergens moeite mee.
Net voor de rust voorkwam Arne Sabbe de 2 – 0 door bij een goed uitkomen het schot  van de thuisploeg te pareren. (1 – 0 ruststand).

Club begon slecht aan de tweede helft en ’t was meteen een dubbel achtervolgen toen opnieuw Gilles Garrevoet een misverstand in al of niet uitkomen van Arne Sabbe kon afstraffen (2 – 0 in de 47’).
Club ging op zoek naar de aansluitingstreffer, Zwevegem hanteerde op meesterlijke wijze de counter en scoorde hierbij nog drie keer, twee keer via Siegurd Defoirdt en nog eens via Lowie Smet.
Daar tussenin moest de thuisdoelman wel een goede redding brengen om de eerredder voor Club te voorkomen via Thibault Trioen.

Aan goede wil geen gebrek bij Club en we moeten nu alles in het werk stellen om gewoon onze doelstelling, de eindronde halen via de volgende 11 wedstrijden.

De eerstvolgende wedstrijd is nu al op donderdag 08 februari 2024 om 20h30 thuis tegen Jespo Comines-Warneton.

Speelden voor Club Roeselare : Arne Sabbe, Aliyou Sano, Rune Verheyen, Arne Hélin, Lauden Hugelier (83’ Sorin Vandemoortele), Yoran Deleu, Rinus Degroote, Vincent Provoost, Damon Dumoulin (75’ Sebastiaan Buzeijn), Thibault Trioen (75’ Luka Casier), Jasper Cafmeyer.

Gele kaart Club Roeselare : Yoran Deleu
Rode kaart Club Roeselare : Rinus Degroote (2 x geel)